Over mij

Wil je nog wat meer over mij te weten komen? Dat komt goed uit, want op deze pagina moet dat zeker lukken.

Blijf je toch nog met vragen zitten? Stuur me dan een e-mail via simon@simon-timmerman.nl of laat een berichtje achter op mijn Contact-pagina.

Hoe het begon

Zondag 4 september 1983 is mijn geboortedag. Op die dag kwam ik als Simon Timmerman ter wereld in Vianen (inmiddels gemeente Vijfheerenlanden), parel langs rivier de Lek. Mijn moeder (Ria, bibliothecaris) en vader (Hans, leraar biologie) zorgden naast mij nog voor mijn oudere broer en een jongere zus. En soms een cavia of vissen. Ik kijk terug op een fijne en redelijk onbezorgde jeugd, met kampeervakanties in Frankrijk en Waddeneiland Vlieland. Ik ging naar school bij de protestants-christelijke basisschool De Rank in Vianen. Vanaf 4-jarige leeftijd werd ik lid van korfbalvereniging Viko.

School, studie & opleidingen

Na de basisschool in Vianen, moest ik voor mijn middelbare school de Lekbrug over fietsen naar Nieuwegein. Op het Oosterlicht College haalde ik in 2001, met een jaartje extra vierde klas, mijn Havo diploma. Daarna heb ik een jaar de vooropleiding van de acteursopleiding in Utrecht gedaan, voordat ik Social Work (toen nog CMV: Culturele Maatschappelijke Vorming) ging studeren aan Hogeschool Utrecht.

Toen ik al aan het werk was heb ik bij het NCOI nog de opleiding Marketingcommunicatie gedaan (2012-2013) en de basisopleiding Vertrouwenspersoon (2020) bij Van Oss & Partners.

Werk

Mijn eerste ‘echte’ baan kreeg ik in 2006 als activiteitenbegeleider in de voormalige woonzorgcentra Tuindorp-Oost en De Lichtkring in Utrecht. In 2007 startte ik bij zorgorganisatie Present, in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. De eerste jaren als coördinator Welzijn en later als PR & Communicatie adviseur. Na ruim 9 jaar ging ik weer werken in Utrecht, want in 2016 ging ik aan de slag bij Art.1 Midden Nederland. Bij deze antidiscriminatie voorziening voor de provincie Utrecht was ik werkzaam als office manager, communicatie adviseur en betrokken bij diverse projecten, zoals de Utrechtse Mensenrechtencoalitie en de Bitterzoete Route.

In 2019 maakte in de overstap naar Rutgers, expertisecentrum seksualiteit. Daar was ik verantwoordelijk voor de nationale lobby op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. Ook scoorde ik een carnavalshit met ‘Ben je oke’, een campagne tegen ongewenst gedrag tijdens uitgaan. Ruim twee jaar werkte ik bij Movisie, kenniscentrum voor sociale vraagstukken. Ik zat in het team inclusie en diversiteit. Vanuit daar was ik adviseur voor gemeenten in het programma Regenboogsteden en Een tegen Eenzaamheid, maar ook betrokken bij projecten omtrent het VN-verdrag Handicap. Ik heb ook diverse publicaties en online trainingen mogen ontwikkelen.

Sinds 1 januari 2023 ben ik gestart als zelfstandige onder de naam Powered by Simon Timmerman. 

Vrijwillige inzet

Naast mijn betaalde werk, heb ik altijd (en nog steeds) heel veel vrijwilligerswerk gedaan. Daar begon ik al op jonge leeftijd mee bij korfbalvereniging Viko in Vianen, als trainer van een jeugdteam, in de activiteitencommissie en als bestuurslid. In 2008 werd ik actief bij de Utrechtse Stichting PANN, een organisatie die feesten en maatschappelijke acties organiseert voor en door LHBTIQA+ jongeren. Ik startte daar als vrijwilliger in het team dat het grootste feest in juni organiseerde, later ook bij het media team. Eind 2015 nam ik als voorzitter afscheid van PANN. In de tussentijd organiseerden we vanuit PANN in 2013 de landelijke Roze Zaterdag in Utrecht. Deze editie is tot op de dag van vandaag nog steeds de best bezochte editie is met ruim 55.000 bezoekers.

Bij COC Midden-Nederland (2015-2020), de LHBTIQA+ belangenbehartiger, was ik als voorzitter o.a. actief met een record aantal regenboogvlaggen bij gemeenten op Coming Out Dag en met het tekenen van een record aantal Regenboog Stembusakkoorden bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Momenteel ben ik als vrijwilliger actief bij het Landelijk Team COC Songfestival, als voorzitter van Stichting Roze Zaterdagen Nederland, als bestuurslid van Stichting AM | Talent Dat Het Maakt en als initiatiefnemer van het Utrecht Queer Culture Festival.

Waardering

Dat mijn inzet wordt gezien en gewaardeerd, merkte ik in oktober 2019 toen de Amersfoortse wethouder Cees van Eijk mij de Derk Koetje Award overhandigde. In zijn speech noemde de wethouder mij een ‘verbinder pur sang’. Ook mag ik mij sinds vorig jaar Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen, als dank voor mijn vrijwilligersinzet. ‘U heeft een grote bijdrage geleverd aan de emancipatie van lhbti-personen in Utrecht en ver daarbuiten’, aldus burgemeester Jan van Zanen bij de uitreiking. Ongelofelijk eervol!

Privé

Ik woon inmiddels ruim 10 jaar aan de Marnixlaan, op het grensgebied van de Utrechtse wijken Zuilen, Ondiep en Overvecht. In de zomer van 2023 gaan we verhuizen naar een nieuwe woning in Leidsche Rijn centrum. Ik woon daar samen met mijn vriend en 3 katten. 

Daarnaast ben ik een uitgesproken fan van het Eurosongfestival én de Spice Girls. Ook kun je me misschien kennen van mijn deelname aan het RTL-televisieprogramma ‘Married At First Sight’, waarin ik met een onbekende trouwde.